Fofr medovník

V dalším letošním pokračováni Vychytávek se objevil postup na přípravu fofr medovníku. Hotový ho máte za 30 minut. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.

Fofr medovník
Suroviny: 

500 g hl. mouky,
200 g moučkového cukru,
2 vejce,
200 g másla,
2 lžičky sody,
2 lžíce medu,

Ořechová směs:
120 g másla,
100 g moučkového cukru,
2 lžíce medu,
300 g vlašských ořechů,

Pudingová náplň:
400 ml mléka,
1 puding,
6 lžic cukru,
1 máslo

Postup přípravy receptu: 

Přípravu medovníku je velice rychlá. Obsahuje celkem tři vrstvy - těsto, náplň a další těsto.
Těsto připravíme z mouky, změklého másla, vajec, moučkového cukru a přidáme dvě lžíce medu a sody. Těsto lehce vyhněteme, nemusíme ho nechávat odpočinout ale rovnou si ho rozdělíme na dvě části, které vyválíme na pečicí papír. První část vložíme do předehřáté trouby a dáme péct zhruba 7 minut na 200°C. K druhé části těsta přidáme ořechovou směs, kterou připravíme z rozpuštěného máslo, moučkového cukru a dvou lžic medu. Přimícháme taky nahrubo nasekané ořechy. Pečeme taky v předehřáté troubě zhruba 10 minut při teplotě 180°C. Mezitím si připravíme naplň. Uvaříme pudink s mlékem. Ještě do horkého pudinku zamícháme 5 lžic cukru a až úplně vychladne tak pak do něj vyšleháme ještě jedno celé máslo. Naplň promažeme mezi těsta - naspod dáme těsto bez ořechů pak naplň a přikryjeme těstem s ořechy. Necháme zhruba hodinu tuhnout v ledničce ale medovník můžeme klidně vyzkoušet taky hned.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz