Jihočeská cmunda po kaplicku

V dalším díle Vychytávek byl uveden divácky recept na pravou jihočeskou cmundu po kaplicku.

Jihočeská cmunda po kaplicku
Suroviny: 

7 ks středních brambor,
2 vejce,
2 stroužky česneku,
majoránka, sůl, pepře podle chuti
mléko, hladká mouka podle potřeby
2 lžíce sádla nebo oleje na smažení
200 g kysaného zelí
Kmín, ocet, cukr, sůl podle chuti
300g uzená krkovice s kostí

Postup přípravy receptu: 

Nejprve si najemno nastrouháme brambory a zbavíme je vody a škrobu. Dvě lžíce nastrouhaných brambor si odebereme na později na zahuštění zelí, přidáme vejce, prolisovaný česnek a koření. Přilejeme trochu mléka a vše promícháme. Podle potřeby přidáváme mouku, aby nám vzniklo takové hustější těstíčko.
Vykostíme si krkovičku a maso dáme prohřát na pařák. Kysané zelí propláchneme vodou a dáme vařit s kmínem a s kostí, která zbyla z uzené krkovice.
Povaříme cca 10 minut, vytáhneme kost a dáme tam dvě lžíce nastrouhaných brambor a vaříme ještě 5 minut. Pak slijeme zbylou vodu a dochutíme octem cukrem a solí.
Mezitím si rozpálíme pánev na sádle nebo oleji a můžeme začít smažit z našeho těsta bramboráky, které jsme si připravili. Teplou krkovičku nakrájíme na 4 plátky a máme hotovo.
Hotový bramborák položíme na talíř, na polovinu položíme vařené zelí a na zelí plátky krkovičky, aby pěkně koukaly, bramborák přehneme a můžeme podávat.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz