Kedlubnová omáčka s knedlíčky

V dalším letošním pokračováni Vychytávek byl uveden divácky recept na kedlubnovou omáčku s knedlíčky. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.

Kedlubnová omáčka s knedlíčky
Suroviny: 

Ingredience omáčka:
1 polévková lžíce másla
2 polévkové lžíce hladké mouky
1 kedlubnu (středně velkou)
3/4 l vody
sůl
pepř
muškátový oříšek
petrželka

Knedlíčky:
1/4 l mléka
3 rohlíky
1 vejce
sůl
3 polévkové lžíce nasekané petrželky
strouhanka

Postup přípravy receptu: 

Z másla a hladké mouky uděláme jíšku a zalejeme vodou. Kedlubny nakrájíme na kostičky, dřevnaté části nepoužijeme. Kedlubny vložíme k jíšce, osolíme, opepříme a vaříme do měkka 45 až 60 minut.
Nádivkové těsto na knedlíčky:
Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Vyndáme a vyždímáme. K rohlíkům přidáme 1 žloutek a sníh z bílků. Dále přidáme 3 polévkové lžíce nasekané petrželky a vytvoříme těsto, do kterého dle potřeby přidáme strouhanku.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz