Langoše Ládi Hrušky

V čtrnáctém díle Vychytávek Láďa Hruška usmažil langoše a říká, že budou lepší než ze stánku.

Langoše Ládi Hrušky
Suroviny: 

3 a půl hrnku polohrubé mouky
necelé 2 hrnky vlažného mléka
1 kostka droždí
půl lžičky cukru
půl lžičky soli
olej
kečup
sýr
česnek

Postup přípravy receptu: 

Kvásek vytvoříme z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru. Necháme ho vzejít (cca 5- 10min). Přidáme mouku a vypracujeme hladké nemazlavé těsto. Pokud by lepilo, přidáme víc mouky. V teple necháme nakynout alespoň 30 minut.
Na pomoučněném vále z těsta vyválíme plát vysoký asi 2 cm a hrníčkem vykrajujeme kolečka, která necháme ještě 10 minut kynout. Nakynutá kolečka vytáhneme rukou do stran na velikost langoše.
V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a smažíme v něm placičky dozlatova z každé strany.
Potřeme dle chuti česnekem, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz