Bůček podlévaný černým pivem

Kromě plněných rohlíčků ze sádlového těsta si můžete pochutnat taky na bůčku z jednoho pekáčku, podlévaném černým pivem.. Recept představil Láďa tradičně na konci pořadu.

Bůček podlévaný černým pivem
Suroviny: 

pytlík kysaného zelí,
4 plátky bůčku silné cca 2 cm,
sklenka černého piva,
sůl,
kmín,
1 lžíce medu,
bramborový knedlík

Postup přípravy receptu: 

Do zapékací misky vyklopíme zelí a rozprostřeme ho. Na zelí položíme osolený a okmínovaný bůček. Podlijeme sklenicí černého piva a pečeme na 180 st. asi ¾ hodiny do růžova. 10 minut před koncem můžeme bůček pohladit trochou medu a zvýšit výkon na 200 stupňů, aby nám na masíčku med hezky zkaramelizoval. Servírujeme se zbytkem piva, aby nám tuky hezky v těle pomohlo trávit.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz