Domácí dalamánky Ládi Hrušky

Nevyhazujte starý chléb! Láďa vám ukáže jak ho využít jako základ pro přípravu domácích dalamánku.

Domácí dalamánky Ládi Hrušky
Suroviny: 

5 krajíců chleba,
3/4 kostky droždí,
3 a půl hrnku hladké mouky,
lžička drceného kmínu,
2 lžičky soli
Na špičku nože cukru,
celý kmín a hrubozrnná sůl na posypání

Postup přípravy receptu: 

Chleba nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a na 30 minut namočíme do teplé vodě. Vodu slijeme a chléb rozmixujeme tyčovým mixerem. Do chlebové kaše přidáme mouku, droždí, cukr, sůl a vypracujeme nelepivé těsto Necháme asi 1 hodinu kynout na teplém místě. Lžící vytvarujeme bochánky, dáme na pečící papír a necháme asi 10 minut ještě kynout. Pak potřeme každý dalamánek horkou vodou, posypeme kmínem a solí a nastřihneme nůžkami. Pečeme v troubě na 180 st. dozlatova asi 30 minut.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz