Domácí zabijačková polévka Ládi Hrušky za 30 Kč

Klasická česká prdelačka je tmavá zabijačková polévka zahuštěná kroupami. Základní surovinou na přípravu je čerstvá krev, kterou sehnat může být pro někoho celkem problém. Existuje ovšem řešení, které při přípravě prdelačky použil taky Láďa Hruška. Čerstvou krev můžete nahradit jelítkem, které koupíte v řeznictví kdykoliv.

Domácí zabijačková polévka Ládi Hrušky za 30 Kč
Suroviny: 

1 kroupové jelítko
1 cibulka
sádlo (popř. olej)
1 a půl lžíce hladké mouky
1/2 litru vody
2 stroužky česneku
2 lžičky majoránky
sůl, pepř

Postup přípravy receptu: 

Nakrájíme cibuli nadrobno, osmažíme a poprášíme moukou. Cibulka zpěníme dorůžova a pak k ní přidáme vymačkaný obsah jelítka. Promícháme a přidáme vodu. Krátce povaříme a dochutíme solí a kořením s česnekem. Přidat můžeme ještě rýži či kroupy.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz