Dýňová přesnídávka

V tomto díle Vychytávek si připravíme pikantní topinku podle osvědčeného receptu paní hostinské. Láďa na závěr ukáže rychlý recept na dýňovou přesnídávku.

Dýňová přesnídávka
Suroviny: 

1 kg dýně,
hrnek třtinového cukru,
1 pomeranč,
1 citron,
2 hrnky vody,
2 pudingy (např. vanilkový a citronový)

Postup přípravy receptu: 

Dýni nastrouháme a podusíme doměkka zhruba 15 minut s dvěma hrnky vody. V dalším kroku dýni rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme dva sáčky pudingu rozmíchaného v trošce vody, aby se nám nedělaly hrudky. Dolijeme šťávu z citrónu a pomeranče. Přisladíme cukrem, povaříme zhruba 2 minuty a můžeme plnit do skleniček.
Pokud se chceme přesnídávky uložit do zásob na zimu, pak vložíme naplněné skleničky do trouby. Položíme je na plech, do kterého nalijeme asi 3 cm vody a sterilujeme asi 8 minut při teplotě 250°C.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz