Jablečné velehory Ládi Hrušky za 94 Kč

Jablka jsou nejběžnějším domácím ovocem a dá se z nich vykouzlit celá řada skvělých receptů. Jeden z nich vyzkoušel taky Láďa Hruška. Upekl dezert, který nazval vcelku originálně Jablečné velehory. Na jeho přípravu Vám bude postačovat 10 jablek.

Jablečné velehory Ládi Hrušky za 94 Kč
Suroviny: 

3 hrnky hladké mouky
1 hrnek moučkového cukru
1 kostka másla
2 vejce
1 prášek do pečiva
2 lžičky zakysané smetany
10 jablek
1 skořicový cukr

Postup přípravy receptu: 

Jablka oloupeme a vykrájíme jadřince. Pak je překrojíme na polovinu a připravíme si plech vyložený pečícím papírem. Jablka pečeme je asi 15 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů. Pak je z trouby vyjmeme a necháme vychladnout.
Všechny ostatní suroviny použijeme na přípravu hladkého těsta, které rozdělíme na dva stejně velké díly. Oba díly rozválíme na pomoučeném válu na tenké pláty.
První plát těsta položíme na papírem vyložený plech, navrch přidáme pečená jablka, posypeme je dle chuti a přikryjeme druhým plátem těsta. Sledujeme, aby těsto na jablka dobře sedlo a nikde netvořilo bubliny. A už jenom dáme péct do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 40 minut. Dobrou chuť :-)

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz