Jidášková kuřátka Ládi Hrušky

Tradiční kynuté velikonoční jidášky jsou jídlem, které může vám i koledníkům oživit letošní Velikonoce. Příprava je jednoduché, pomoct vám můžou taky vaše děti.

Jidášková kuřátka Ládi Hrušky
Suroviny: 

3 hrnky hladké mouky,
2 žloutky do těsta,
1 žloutek na potření,
1/3 kostky másla,
1/2 kostky droždí,
hrnek mléka,
vanilínový cukr,
lžice cukru krupice,
kůra z citronu,
špetka soli

Postup přípravy receptu: 

Všechny sypké suroviny si smícháme. Zaděláme si na kvásek - do mléka dáme lžicí cukru a droždí. Počkáme až nám kvásek vzejde, přilijeme ho do mouky, smícháme všechno dohromady a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme 45 minut odpočinout. Z těsta pak ukrajujeme bochánky, které rozválíme zhruba na 20 cm dlouhé válečky. Z těch takovou "smyčkou-tkaničkou" vytvoříme kuřátko. Necháme ještě chvilku vykynout na plechu a pak už jenom uděláme očička z hřebíčku, nůžkami uděláme pusinku a potřeme žloutkem. Jidášková kuřátka pečeme v troubě při 180°C dozlatova.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz