Lahodné řízečky Ládi Hrušky

Láďa Hruška se vrací po zimní pauze s novými díly Vychytávek. V prvním letošním pokračováni připravil lahodné řízečky. Použil přitom nejtajnější triky řezníků, aby řízek nadýchaný a šťavnatý byl a hlavně – žádný nezbyl.

Lahodné řízečky Ládi Hrušky
Suroviny: 

4 ks kuřecích prsou,
sůl,
pepř,
hrnek plnotučného mléka,
2 hrnky polohrubé mouky,
hrnek strouhanky,
2 vejce,
trochu piva

Postup přípravy receptu: 

Pokud chceme mít řízek jako sloní ucho, tak je potřeba kuřecí prso rozříznout vejpůl, ale nedoříznout. Otevřeme ho jako knihu a opatrně naklepeme. Maso naklepeme, osolíme a naložíme nejméně na 1 hodinu do plnotučného mléka – to je ten hlavní trik na křehkost a šťavnatost. Řízek obalíme v polohrubé mouce a pak ve vajíčku rozkvedlaném s troškou piva, takto to uděláme 2 krát a až poté obalíme ve strouhance – pak bude řízek nadýchaný a krásný. Smažíme 3 minuty z obou stran dozlatova nejlépe na vepřovém sádle. Podáváme s bramborem, kaší nebo bramborovým salátem a s plátkem citronu

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz