V dalším díle Vychytávek si rozpomeneme si na chuť skvělého a všemi generacemi oblíbeného dortu Míša. Tento recept na Míša dort je odlehčený smetanou a aby náplň lépe držela, tak se přidává taky dortová želatina.
Korpus:
6 vajec,
6 lžic cukru krystal,
6 lžic oleje,
6 lžic polohrubé mouky,
3 lžice kakaa,
půlku prášku do pečiva,
Krém:
150 g másla,
150 g moučkové cukru,
500 g měkkého tvarohu,
250 ml smetany ke šleháni,
1 vanilkový cukr,
3 plátky želatiny,
Poleva:
80 g másla,
1 čokoláda na vaření,
2 lžice mléka
Nejprve si oddělíme bílky a žloutky vajec. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a odložíme stranou. Žloutky vyšleháme dohromady s cukrem - šleháme alespoň 5 minut. Přidáme olej, polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem. Nakonec vmícháme sníh z bílku. Dáme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme na 180 stupňů přibližně 30 min. Špejlí zkoušíme zda je korpus už upečený.
Krém připravíme ušleháním smetany dotuha. Smícháme moučkový cukr s máslem a vanilkovým cukrem. Vyšleháme do pěny a do toho ručně zamícháme tvaroh. Rozpustíme želatinu a do ní přidáme trochu z připravené náplně. Pořádně rozmícháme a smícháné vrátíme zpátky do naplně.
Krém naneseme na vychlazený korpus a dáme na hodinu ztuhnout do lednice.
Polejeme polevou, kterou připravíme rozpuštěním másla, vmícháním čokolády na vaření. Když se obě složky spojí, přidáme dvě lžice mléka.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.