Nesmažené koblihy Ládi Hrušky

Koblížky nesmažené, nýbrž pečené v troubě - vyzkoušejte další z kulinářských experimentů Ládi Hrušky. Jeden koblížek Vás vyjde na méně než dvě koruny
Nesmažené koblihy Ládi Hrušky
Suroviny: 

3,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek vlažného mléka
3 lžíce cukru
1 lžička rumu
1 sáček vanilkového cukru
1 ks žloutku
1 ks kostky droždí
1/5 másla
sůl
marmeláda
povidla

Postup přípravy receptu: 

Vypracujeme hladké těsto. Na jeho přípravu použijeme všechny suroviny, kromě lžičky másla, rumu, marmelády a povidel, které využijeme až na závěr. Vypracované těsto necháme půl hodiny kynout. Po uplynutí doby kynutí těsto rozválíme na pomoučněném válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujeme kolečka. Na polovinu z nich dáme marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjeme. Kraje pořádně stlačíme, aby zavařenina nevytekla. Neupečené koblížky naskládáme na vymazaný plech a necháme odpočinout a kynout dalších dvacet minut. Plech s koblížky vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečeme asi 15 minut. Po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz