Pikantní cibulová marmeláda

V prvním květnovém díle Vychytávek se můžete inspirovat receptem na pikantní cibulovou marmeládu, která je vhodná k masu a sýrům.

Pikantní cibulová marmeláda
Suroviny: 

1 kg cibule,
1 chilli paprička,
2 lžíce oleje,
150 g cukru,
250 ml octa,
špetka soli

Postup přípravy receptu: 

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Chilli papričku rozřízneme podélně, odstraníme semínka. V kastrolu zahřejeme olej, přidáme cibuli. Vše asi 5 minut restujeme až cibule zesklovatí. Pak přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Směs by měla mít světle hnědou barvu. Nakonec přidáme ocet a papričku. Vše vaříme na mírném ohni až do zhoustnutí. Ochutíme solí, dáme do skleniček, uzavřeme a dáme dnem nahoru a necháme vychladnout.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz