Pivní štrůdl Ládi Hrušky

Láďa Hruška se vrátil po zimní pauze s novými díly Vychytávek. V prvním letošním pokračováni ukázal jak připravit pivní štrůdl.

Pivní štrůdl Ládi Hrušky
Suroviny: 

půl kg hladké mouky – 3 hrnky,
půl kostky másla,
půl láhve světlého piva,
1 vajíčko na potření před pečením,
1 panák rumu a trocha másla na potření PO upečení,
Náplň:
rumové perníčky,
2 vanilinové cukry,
2 skořicové cukry,
nastrouhaná jablka,
hrozinky

Postup přípravy receptu: 

Z másla, piva a mouky si vypracujeme nelepivé těsto. Rozdělíme si ho na 2 kusy a vyválime na tenký obdélník. Nastrouháme na vyválené těsto perníčky, poklademe jablkama a zasypeme vanilinovým a skořicovým cukrem. Zavineme do závinu, potřeme vidličkou rozšlehaným vejcem a dáme na 180 st. péct do růžova. Ihned po upečení potřeme rozehřátým máslem s rumem.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz