Láďa Hruška se vrátil po zimní pauze s novými díly Vychytávek. V prvním letošním pokračováni ukázal jak připravit pivní štrůdl.
![Pivní štrůdl Ládi Hrušky Pivní štrůdl Ládi Hrušky](https://www.receptyhrusky.cz/sites/default/files/styles/blog-detail/public/blog/apple-strudel-631574_1280.jpg?itok=PCrQO9V3)
půl kg hladké mouky – 3 hrnky,
půl kostky másla,
půl láhve světlého piva,
1 vajíčko na potření před pečením,
1 panák rumu a trocha másla na potření PO upečení,
Náplň:
rumové perníčky,
2 vanilinové cukry,
2 skořicové cukry,
nastrouhaná jablka,
hrozinky
Z másla, piva a mouky si vypracujeme nelepivé těsto. Rozdělíme si ho na 2 kusy a vyválime na tenký obdélník. Nastrouháme na vyválené těsto perníčky, poklademe jablkama a zasypeme vanilinovým a skořicovým cukrem. Zavineme do závinu, potřeme vidličkou rozšlehaným vejcem a dáme na 180 st. péct do růžova. Ihned po upečení potřeme rozehřátým máslem s rumem.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.