Rodinné stříbro na talíři - Bůčková roláda

V tomto díle si pro Vás si Láďa Hruška připravil kromě receptu na zdravé kokosky, taky recept na bůčkovou roládu. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.

Rodinné stříbro na talíři - Bůčková roláda
Suroviny: 

1 kg mletého bůčku
3 lžíce škrobu
2 dcl mléka
sůl
1 lžíce sádla

Náplň
5 vajíček
5 plátků šunky
1 hrnek hrášku
kapie

Postup přípravy receptu: 

Den dopředu si maso naložíme. Mletý bůček zalijeme mlékem, přidáme škrob, sůl, pepř a trošku sádla. Škrob je důležitý z toho důvodu aby držel maso pohromadě.
Druhý den připravené maso rozválíme na rozprostřenou folii, vytvoříme hrubší placku cca 2-3 cm vysokou. Na maso klademe druhou vrstvu. kterou budou tvořit plátky šunka. Dále si připravíme míchána vajíčka, která rozprostřeme jako další vrstvu. Posypeme hráškem a kapií. Hotovou směs zabalíme do rolády. Odstraníme folií a pečeme 45 min až hodinu v troubě na 180 °C až 200 °C.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz