Rodinné stříbro na talíři - Píchaná buchta

Poslední předprázdninový díl Vychytávek přinesl kromě receptu na přípravu kuřete, které bude chutnat jako kachna. taky recept na píchanou buchtu. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.

Rodinné stříbro na talíři - Píchaná buchta
Suroviny: 

3 vajíčka
3 lžíce práškového cukru
3 lžíce polohrubé mouky
čokoláda
kokos
1 balení kypřicího prášku do pečiva

vajíčka, práškový cukr, polohrubá mouka,
čokoláda,
kokos

Postup přípravy receptu: 

Začneme tím, že oddělíme žloutek od bílku. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, z bílků vyšleháme sníh. Do žloutku ještě přidáme tři lžíce polohrubé mouky a půl balení kypřicího prášku, utřeme a nakonec ještě přidáme vyšlehaný sníh. Připravenou hmotu vylejeme na plech s pečicím papírem. Pečeme při 160 stupních 14 - 16 minut. Po upečení buchtu propícháme opačným koncem vařečky a polijeme čokoládou rozehřátou na vodní lázni. Posypeme kokosem a necháme vychladnout.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz