Rodinné stříbro na talíři - Tatarák ze špekáčků

V dalším díle Vychytávek se objevil originální recept na tataráček - bez syrového masa a vajíčka. Jako masový základ použijeme špekáčky. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.

Rodinné stříbro na talíři - Tatarák ze špekáčků
Suroviny: 

3 špekáčky (kvalitní, alespoň 80 % masa),
3 lžičce kečupu,
1 lžicí hořčice (popř. hořčice s křenem),
feferonky,
0,5 lžičky pepře,
2 lžičky worcestrový omáčky,
2 lžičky sladký papriky,
cibule,
česnek,

Postup přípravy receptu: 

Špekáčky pomeleme v mlýnku na maso nebo můžeme použít taky struhadlo. Do umleté směsi postupně přidáme kečup a hořčici. Pokud chceme, aby to byl falešný tatarák pálivý přidáme ještě trochu feferonek, pepře a worcestrový omáčky. Na závěr zamícháme rozmixovanou cibuli a česnek. Hmotu ještě jednou pořádně promícháme a můžeme mazat na tousty. Z jednoho špekáčku by nám měl tataráček stačit na namazáni 3 toustů.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz