Starý recept na buchty švesťáky

V dalším díle Vychytávek jsme měli možnost vidět starý recept na kynuté buchty naplněné švestkami - švesťáky.

Starý recept na buchty švesťáky
Suroviny: 

0,5 l mléka,
kostka droždí,
16 dkg třtinového cukru,
4 vejce,
2 majolky,
1 kg hladké mouky,
citron,
sůl,
nastrouhaný perník,
švestky,
máslo,
rum

Postup přípravy receptu: 

Do mixéru nalijeme půllitru teplého mléka, nadrobíme kostku droždí. Přidáme cukr, 4 žloutky, 2 majolky a celé to rozmixujeme. Hmotu nalejeme do mouky, přidáme kůru z jednoho citronu, lžičku soli. Těsto vymícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Po 2 hodinách naformujeme z vykynutého těsto bochánky. Na jejich tvarovaní můžeme použít polévkovou lžicí. Dovnitř každého bochánku vložíme 1 lžičku nastrouhaného perníku a čtyři švestky. Bochánky vyskládáme na vymazaný plech. Potřeme je máslem, do kterého jsme přidali rum. Pečeme v troubě při 170 stupních asi hodinu dozlatova.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz