Trdelník

V dalším podzimním díle pořadu Vychytávky Ládi Hrušky si upečeme trdelník v pohodlí domova.

Trdelník
Suroviny: 

300 g hladké mouky,
125 ml mléka,
3 lžice cukru,
1/2 droždí,
40 ml oleje,
skořice,
sůl,
vejce,
lžička rumu

na obalení:
cukr a skořice

Postup přípravy receptu: 

Nejdříve začneme přípravou kvásku. Ten si vyrobíme tak, že si rozdrobíme droždí a přilijeme zhruba půlku vlažného mléka. Přidáme půl lžice cukru a mouku. Zamícháme a necháme kvásek vzejít. Až nám kvásek vzejde dáme ho mísy s moukou, kde přidáme ostatní ingredience. Zamícháme a vytvoříme těsto. Těsto necháme kynout zhruba 45 minut.
Připravíme si skleničky nebo sklenice, které si obalíme alobalem a na které budeme trdelník namotávat. Těsto rozválíme na plát asi 1 cm silný a z něho pak nařežeme proužky, které budeme namotávat na připravené skleničky. Připravené trdelníky obalíme v cukru a dáme do trouby. Pečeme při 200°C dozlatova - 10 až 15 minut.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz