Velikonoční opilý beránek Ládi Hrušky

Ve velikonočním díle Vychytávek pro Vás Láďa předvedl recept na velikonočního nízkotučného opilého beránka. A proč opilého beránek? Protože při přípravě použijeme hrst rozinek naložených přes noc v rumu.

Velikonoční opilý beránek Ládi Hrušky
Suroviny: 

1 hrnek cukru
1 a půl hrnku polohrubé mouky
půl sáčku kypřícího prášku
1 kostka tuku na pečení
3 vejce
1 vanička nízkotučného tvarohu
kúru z jednoho citrónu
hrst hrozinek naložených v rumu

Postup přípravy receptu: 

Rozinky přes noc naložíme v rumu. Na druhý den začneme tím, že si metličkou do pěny utřeme vejce s cukrem. Přidáme vaničku nízkotučného tvarohu, pak rozpuštěný tuk, mouku, prášek, rumové rozinky a nastrouháme kúru citrónu. Vše pořádně zamícháme do těsta a nalijeme do formy (doporučujeme silikonovou) . Dáme péct na 180 °C asi 45 minut.

Beránka ozdobíme dle chuti, můžete použít např. bílou čokoládu.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz